Запорираха имущество за половин милион лева на мъжа на Ирена Милянкова

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира имущество на стойност 521 хил. лв. на Росен Чолов, съобщиха от комисията.

Името на бизнесмена стана популярно покрай участието на съпругата му, актрисата и манекенка Ирена Милянкова  в телевизионен сериал.

Проверката срещу Чолов е започната през януари 2013 г, след като той е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група за сводничество. По искане на комисията Софийският градски съд е допуснал обезпечение на къща в Горна Баня на стойност 520 хил. лв., купена с кредит и наполовина изплатен, банкови сметки и дружествени дялове, притежавани от съпругата Ирена Милянкова.

Установеното от инспекторите на КОНПИ несъответствие между доходите на Чолов и разходите на 6-членното му семейство за последните 10 години е над 330 хил. лв. Сериозно перо в тези разходи са били честите пътувания извън страната.

Стойността на бъдещият иск срещу Чолов е 555 507 лв. Съдът е наложил обезпечение и на един автомобил, собственост на Диана Петрова, на която е повдигнато обвинение за участие в същата престъпна група.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.