Започват дните на българското кино в Рим

В Рим министърът на културата Владимир Пенев ще открие шестото издание на „Празника на българското кино”, съобщиха от пресцентъра на министерството. Организатори на проявата са Българският културен институт в Рим и Министерството на културата. В българската делегация са включени и актьорите Михаил Билалов, Георги Стайков и Александър Сано, режисьорът Михаил Пандурски и журналистъг и режисьор Найо Тицин.

Празникът ще бъде официално открит в прословутата Вила Боргезе с излъчването на филма "Цветът на хамелеона" на режисьора Емил Христов. Ашер, Светлана Янчева. Зрителите ще могат да видят и "Чужденецът" на Николай Илиев, две серии от третия сезон на сериала на БНТ "Под прикритие", "Инкогнита" на режисьора Михаил Пандурски, както и документалните филми "Разкриване на Саломе" на Найо Тицин и "Незабравимата Гена" на Магдалена Манолова.

В Рим министър Владимир Пенев ще има разговори за договаряне на всички параметри и обсъждане на подробности, свързани с предстоящото подписване с Италия на междуправителствено споразумение за копродукции.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.