Започва серийно производство на обновената “българска суперкола”

SIN CARS обяви, че започва серийното производство на обновения си модел SIN R1, показан преди две години, който стана известен като „българската суперкола“, защото фирмата производител е основана от инж. Росен Даскалов. Компанията е базирана в Обединеното кралство.

Сега колата е получила много нововъведения. Екстрите са съобразени с желанията на клиентите: ABS, тракшън контрол, ново арматурно табло, нова електрическа инсталация, климатик, нов интериор, вкл. и нов волан, нова централна конзола, възможност за интеграция на таблет, спортни седалки „Рекаро“ , нова изпускателна система и др.

В момента колата е във френската Ривиера и след още няколко представяния из Европа ще се бъде показана на важно автомобилно изложение във Франкфурт през септември.

SIN R1 има 6,2-литров V8 двигател от „Шевролет“, чиято мощност е 525 к.с.  Като опция се предлагат двигатели с 530 и 650 к.с. Скоростната кутия е 6-степенна, подредена. Автомобилът, който е изграден от високоякостна клетка и карбонови панели, тежи 1200 кг, така че ускорението е повече от забележително – от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди.

Отметката на 200 км/ч е премината само след 8,7 сек.

Максималната скорост е повече от 300 км/ч.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.