30 години затвор за 19-годишния убиец на майка и дъщеря в Джебел

На 25 август 2015 г. Окръжен съд – Кърждали постанови общо 30 години лишаване от свобода на Мерт Мехмед от гр. Джебел. Мехмед беше обвинен за това, че на 22.04.2014г. Мерт Мехмед е отишъл в дома на Джейлян Юсуф от гр.Джебел и малолетната й дъщеря Джейда Реджеб и противозаконно е отнел от тях парична сума в размер на 250 лева, два мобилни телефона, едно зарядно устройство за мобилен телефон и адаптер за лаптоп. За да отнеме вещите им Мехмед умъртвил Джейлян Юсуф и малолетната й дъщеря, нанасяйки им удари с брадва.

Престъплението е извършено в дома на пострадалите, с които обвиняемият Мехмед се познавал отпреди и е бил в приятелски отношения.

Прокуратурата поиска максимална осъдителна присъда за Мехмед с внесен обвинителен акт на 16 юли 2015 г. Делото беше разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. Извършено е групиране на наказанията, наложени на Мехмед, за грабежа, придружен с убийство и още пет други наказания за извършени кражби, като общото наказание е увеличено на 30 г. лишаване от свобода.

Удовлетворени са исканията и на тримата граждански ищци в размер на по 150 000 лв. за всеки от тях.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.