Заплашва ни наказателна процедура от ЕК и заради защитата на потребителите

Оказа се, че страната ни е застрашена от поредна наказателна процедура от ЕК заради закъсняващи промени в закона за защита на потребителите. Председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев заяви пред БНР, че процедурата може да бъде избегната, ако Народното събрание побърза с приемането на второ четене на нужните промени в Закона за защита на потребителите в срок.

Мисля, че нашият парламент ще намери достатъчно време, за да транспонира тази европейска директива, която влиза в сила от 13-и юни, така че промените, които се готвят в Закона за защита на потребителите, вече и приети на второ четене в основната икономическа водеща комисия, ще гарантират на българския потребител, като всеки европейски гражданин, да упражнява тези свои права, обясни Златев.

Според Златев предложението за приемане на закон, обединяващ комисиите по защита на конкуренцията и защита на потребителите, би могло да доведе до сериозен срив. Златев съобщи, че това предложение ще бъде обсъдено и на предстоящата среща с еврокомисаря за защита на потребителите Невен Мимица.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.