Заловиха крадец, обрал черква в Благоевград

Крадец, обрал черквата в Благоевград срещу Черешова задушница, бе задържан снощи от полицията. Към 21 часа снощи 32-годишен мъж е получил епилептичен припадък в храма “Въведение Богородично”, намиращ се в квартал “Вароша”.

Оказало се, че Бойко С. от село Долна Крушица, община Петрич, е симулирал припадък, след като е заловен да краде пари от храма.

Към 20.30 часа снощи жената, обслужваща черквата, изгасила горящите свещи, изчистила и се качила на втория етаж, където пее църковният хор, за да затвори прозорчето. Явно в това време крадецът, който я следял, влязъл през вратата и се скрил вътре. След като жената излязла и заключила, Бойко набързо събрал парите от продадените на гишето свещи, и оставеното по иконите, които били в бурканче. Щом обаче се разшавал из заключения храм, се активирал СОТ-ът. На подадения от техниката сигнал се отзовали служителите на охранителната фирма. Те сгащили вътре 32-годишния обирджия с пълни с банкноти и стотинки джобове. Като видял “дебелия край” крадецът започнал да се тресе и гърчи като епилептик. Подаден бил сигнал до ЦСМП-Благоевград. Отзовалият се на повикването медицински екип не констатирал епилептичен припадък в обралия черквата срещу Черешова задушница мъж.

След като е закопчан с белезници, крадецът от петричко е задържан в ареста на Второ РУП-Благоевград. Окраднатата сума е 100-150 лева, банкнотите от по 20, 10, 5 и 2 лева, крадецът сложил в единия джоб, а шепата монети и левчета – в другия.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.