Зайкова: Институциите служат на елита, а не на обществото

„Не българските граждани доведоха страната до тази мизерия. Не българските граждани научиха един етнос да не работи. Не става въпрос само за етноси, а за условия – кой създаде социалната система, така че да има професия безработен – институциите. Тези, които правят законите и трябва да решават икономическите проблеми не си вършат работата”. Това каза в “Добро утро, България!” по TV7 икономическият съветник в КТ “Подкрепа” Мика Зайкова. Според нея институциите служат на един малък елит, а не на обществото. Зайкова даде пример с дългите поредици от неработни дни, като приключващата днес поредица от 6 почивни дни, „обединили” 1 май и Гергьовден. По думите на експерта, тази ваканция не са я измислили българските граждани, а институциите, за да не им пречим – за да няма протести.
Мика Зайкова коментира още, че държавата е „създала” професията социално слаб, на който му се плаща като на работещ беден.
“Професията социално слаб трябва да се елиминира”, категорична е Зайкова. Тя даде пример с кмета на Якоруда, за който знаела, че си “играе с програмите за временна заетост – казва ще гласуваш за дадена партия, а ако не – няма да получиш нищо”. Според Зайкова много кметове на по-малки населени места манипулират тези програми с политически цели.
Снимка: ТВ7

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.