Захлаждане и дъжд, а по високите върхове и сняг

Май си отива като един навъсен април и дори като сърдит март. Ще застудява, ще вали, дори и сняг.

В петък ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури, по-съществени – в източните райони от страната. Остават условията за градушки. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София – около 20°.

Над Черноморието ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми, вятърът временно ще се усили. Максимални температури по крайбрежието – между 22° и 25°. Температурата на морската вода е от 14° в най-северните райони до 20° – в южните. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания от дъжд, но с нахлуването на студен въздух от северозапад, по високите части на Рила и Пирин ще завали сняг. Ще има и гръмотевични бури. Вятърът по откритите и високи части ще е силен и бурен, отначало все още югозападен, но постепенно ще се обърне от запад-северозапад; в по-ниските части вятърът ще е умерен. Максимална температура на 1200 метра – около 14°, на 2000 метра: 6°-7°.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.