Загина млад алпинист, санирайки сграда в Бургас

Млад мъж загина, след като обезопасителните му въжета се се скъсали, докато санирал блок в квартал “Меден рудник“ в Бургас. Инцидента е възникнал във вторник по обед.

Алпинистът е паднал от 7 етаж на блок 81. На мястото на инцидента веднага е пристигнал екип на Спешна помощ, които са откарали тялото Има и екипи на полицията.

Според очевидци, мъжът е на видима възраст 35 години. Той е санирал жилищната сграда, когато обезопасителните въжета са се скъсали. Според очевидци, когато линейката пристигнала, мъжът вече бил мъртъв.

Мъжът паднал от последния етаж на блока, докато сам правил опити да санира апартамента на негова близка роднина. Обезопасителното му въже се скъсало и той се озовал на циментовия асфалт.

Очевидец на злополуката разказа, че първи се притекъл на помощ на младия мъж. Докато стоял в близкото кафене Павел чул силен шум. Секунди след това изтичал и видял как мъжът лежи в безпомощно състояние, а до него стояло плачещо момиче.

“Първите няколко минути дишаше и имаше пулс. Аз веднага се обадих на телефон за 112. Линейката пристигна много бързо, но докато лекарите слизаха човекът издъхна в ръцете ми”, разказа с треперещ глас Павел.

Павел Ангелов беше потресен от факта, че никой от съседите не е повикал за помощ след инцидента. Твърди, че много хора са видели, но не са реагирали адекватно.

По думите на Ангелов починалият мъж от няколко дни работел по санирането на жилището в бургаския комплекс. Затова и първата мисъл на мъжа, когато чул странния шум била, че именно той може да е паднал.

Тялото на загиналия е откарано с линейка в моргата на МБАЛ-Бургас.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.