Задържаха 40 бежанци в гора край село Голямо Бучино

40 бежанци са задържани в гориста местност около Големо Бучино – 5 деца, 14 жени и 21 мъже, това са семейства. Вчера към 18.00 часа били забелязани от граждани, които подали сигнала. Това съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова, цитирана от “Фокус”. Тя допълни, че хората са добро здравословно състояние, но нямат почти никакви документи – само първоначалните заповеди, които се правят при настаняване в бежански център.

Бежанците са настанени във Второ РПУ в Перник, осигурена им е вода и храна.
“Надяваме се до обяд да обработим резултатите от проверките, за да могат да бъдат насочени към място, на което да получат по-добра и целенасочена грижа”, добави Ирена Соколова.

Бежанците са сирийци и са пристигали в село Голямо Бучино с леки автомобили от София. Те са били изоставени на магистралата. Дали е трябвало да бъдат взети от друг все още се изяснява, допълва информацията bTv.

В сряда и четвъртък, при голяма операция на МВР и ДАНС срещу нелегалната имиграция в центъра на София бяха задържани 160 чужденци без документи. По-късно се оказа, че само неколцина от тях са регистрирани и имат статут на бежанци.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.