За “привилегията” да плащаме нечии социални придобивки

Приятели,

Анонимен автор, вероятно военен е написал писмо до Ани Салич. Вероятно и самата тя може да му отговори, но някак е обидно именно тя да му говори за професията си! За това ще опитам аз.

Цитат от писмото!
“Идеята на реформата бе да имаме малка, мобилна, модерна и добре заплатена армия. Е, сега, както всички знаем имаме само малка армия! Вие, г-жо Салич бихте ли изпълнявали работните си задължения пътувайки с 40-годишен москвич (кола, която като е била проектирана дори не се е говорило например за колани на задните седалки)? А бихте ли летели денем и нощем с 40-годишен москвич? Е, нашите храбри пилоти всеки ден летят с 40-годишните си руски машини над нашите градове. Нашите инженери всеки ден слагат подписа си, че тези машини ще кацнат цели със жив екипаж.”

Драги ми военен авторе! Генералите ви, знаят за “Москвич” от енциклопедиите! Висшето офицерство се вози в коли, дадени им от данъците на госпожа Салич! Защо висшите офицери ли? Ами защото Ани е на върха на журналистическото войнство. Редовите журналисти, драги ми авторе, се возят в трамваи и рейсове, някой от които са от времето когато Москвича бе фикция за част от хората. Инженерите, които полагат подписите си и храбрите пилоти, които летят на остарели самолети, разбират много добре безсмислието от тази им дейност, защото с количеството и качеството с което разполагат не биха могли да изпълнят онова за което взимат заплатите си.

Цитат!
“Знаете ли г-жо, че след 25 години реформи бронираните машини на пехотата отдавна са с изтекъл ресурс, знаете ли, че за да се движи един от джиповете ни събираме резервните гуми на други четири? Знаете ли, че автопарка е толкова стар и дори монтьорите да отделят лични средства, за да купят част от магазина нея я няма защото вече не се произвежда? Знаете ли, че преди изпращането на всеки контингент се разменят бронежилетки, каски и техника между поделенията, за да сложат подписа си проверяващите от НАТО, че тази реформирана армия е осигурена?”

Драги ми авторе! Този който ви изпраща, там дето нямате никаква работа и населението ви смята за окупатори, е онзи който е взел тези боноси за които пишете. Като такива там взимате заплати които се равняват на няколко средни в България, като заплатата ви в родината си върви, макар да сте на работа в чужбина.

Цитат!
“Служителите в сектор Сигурност, г-жо Салич, са подписали договор с държавата, че нямат право на частен бизнес или друг граждански или трудов договор. Ние не можем сутринта да лекуваме в държавната болница, а след обед да отидем в частния си кабинет. Ние нямаме право едната част от деня да преподаваме в училище, а в другата да водим частни уроци в къщи. На нас ни е забранено да правим предаване за една медия, а после да си докараме допълнително пишейки за някой сайт или водейки радио шоу. Така, че моля не ни конфронтирайте с другите браншове!”

Драги ми авторе! Вероятно не сте запознат с трудовия ден на журналист или лекар. И единият и другият са дежурни 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието и всичките дни в годината. За да си журналист, драги ми авторе, трябва в останалото време на денонощието да четеш, да следиш за всичко което се случва като журналист, а като лекар да знаеш всички постижения в медицината. За това не знам някой да им плаща. И като ще си пишем за заетост, лекарят, драги ми авторе, борави с тънкости от които зависи живота на всички ни, че даже и вашият. През цялата година, драги авторе, през цялата година те работят, трудно мога да напиша същото за тебе и дейността ти. Не я омаловажавам, но някак сбора от работни часове и КПД на журналиста и лекаря минават в много пъти твоето.

И последно, драги ми авторе, недей да си мислиш, че професията ти е с много по различна от на другите. Времето и почивките също. Защото, лекарят всеки ден се бори за живота на хората, журналистът за информация и да информира, не веднаж на 70 години да влиза в битка.

Надявам се, авторе да се бориш за същите привилегии и за другите професии, а не да си захапал своето кокалче и само да ръмжиш, като другите гладни искат и те като теб!

2 Comments

 1. “боноси”!
  … и ми пие кока кола!
  БоклОк!

 2. а бе педераст от теб кой иска отговор че се ръсиш неподготвен
  журналист бил 24 часа на работа айсиктир ве
  и ако не ходи какво ще стане
  ще го изгонят от работа ли

Leave a Reply

Your email address will not be published.