За хората, докопали се до вимето на България

ФБ е прелюбопитно място.
Чета мнения на някои мои десни приятели за новото правителство и се чудя как рязко те взеха завоя. Само преди месец, даже преди седмица твърдяха едно, а сега – коренно противоположното… От острия им ляв завой гумите свистят и проглушават.
Наистина ако някой ми беше казал преди месец, даже преди седмица, че РБ, които имат ясно мотивиран електорат, та дори и малък (относително), но съвсем съзнателно, а не първосигнално гласувал за тях, и които единствени говореха за принципи, стратегии, политики и ценности, ще са в едно правителство с хора на ТИМ, на СИК, на ДС, на Пеевски, на Ало, Ваньо, на контрабандни покровители, на крепители на демонстриращата нагъл отказ от правосъдие съдебна система, на Първанов, т.е. на осмивания от тях „Гоце“ (с горчивия си личен опит това абсолютно, ама просто катастрофично не го разбирам!), щях да го сметна за циник, мошеник, дезинформатор, контрадезинформатор!
А сега това вече е факт и те се кълнат в името на България.
Може би е прав някогашния пернишки зевзек Жуцата, като казваше: Не в името на България, а вимето на България…

(допълнение във ФБ два часа по-късно)

В продължение на предния ми статус.
Реформаторите в правителството твърдят, че няма как, само така могат да направят реформи…
Реформи с ТИМ, Пеевски, СИК, Първанов…
Реформаторите в правителството ни убеждават, че те ще си правят реформите и така ще останат целите в бяло, независимо от ТИМ, Пеевски, СИК, Първанов…
А аз си спомням една мисъл на Адам Михник:
Когато мошеници и почтени хора са около помийната (той каза фекалната) яма и в ямата цопне камък, всички се омърсяват еднакво от нейното съдържание – и мошениците, и почтените хора. И стават неразличими едни от други.

(Източник:https://www.facebook.com/nikolay.slatinski?ref=br_rs. Заглавието е на редакцията)

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.