З. Златанова: Правителството е готово със стратегия за обществените поръчки

Сегашното правителство ще представи съвсем скоро цялостна стратегия за 7 години в областта на обществените поръчки – съвсем нов подход, който ще реши веднъж завинаги всички тези недостатъци, които съществуват досега. Така вицепремиерът по еврофондовете и министър на правосъдието Зинаида Златанова коментира по БНР замразяването на около 90 милиона евро по ОП “Регионално развитие”. Златанове изтъкна, че грешките, които са допуснати при програмите “Околна среда” и “Регионално развитие” са се случили при миналото правителство.

“Няма как да скрием грешки, които са се случили, много преди ние да дойдем на тази позиции. Смятам, че е честно и редно да отстраним грешки в системата, ако ги има, а не да лъжем европейските ни партньори”, посочи Златанова пред “Хоризонт”. Министърът изтъкна, че твърдо държи да си поемат отговорността всички по веригата, които носят отговорност някаква и се обяви категорично против политическо лобиране в ЕК.

Златанова коментира, че ако този тип одитни доклади продължат, може би е редно да се направи пълен преглед по системата, къде са слабите звена и да се вземат много сериозни мерки. По думите на вицепремиера, това решение предстои, а тя е човекът, който няма да се поколебае да коригира системата, така че за в бъдеще да сме 100% сигурни, че няма да се случват такива неща.

Зинаида Златанова не вижда връзка между замразените плащания и позицията на страната ни по “Южен поток” и е категорична, че няма общо между двете неща, а тези, които правят подобна връзка, са на път да блокират решаването на въпросите за дълго време.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.