Юлий Павлов: Реформаторите са проблем, но и решение

Реформаторският блок създава проблеми, но без него е невъзможно да се състави управление, коментира социологът Юлий Павлов.

“Без Реформаторския блок (РБ) управление не може да се състави, защото чисто аритметически, ако не е РБ, а друга политическа сила, нито една от по-малките сама не стига, трябват две от тях. Така че най-естествено остава Реформаторският блок”, заяви Павлов по БНР. Той допълни, че има много неясноти и едва ли дори на втория кръг от преговорите ще се изяснят нещата, въпреки че ако се гледат програмите, пречка за договорка между РБ и ГЕРБ. Спродед Павлов нещата могат да се случат, ако реформаторите престанат да поставят цял куп условия, независимо че всяко от които само по себе си може да е разумно, стига да не толкова много…

Павлов изтъкна и проблемите в отношенията на РБ с Патриотичния фронт, които не приемат участието на партията на Касим Дал и Корман Исмаилов.

“Реформаторският блок представлява проблем и заради това, че партиите, които са в него, нямат виждания като един политически субект. В Патриотичния фронт това го има и затова преговорите стартираха по-лесно, но са далеч от финализиране. А с Реформаторския блок на практика ще трябва да започнат отново”, обобщи Юлий Павлов. Самият той заяви, че има доста резерви по отношение на бъдещ съюз между ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.