ЮКИП на Найджъл Фараж печели местните избори във Великобритания

Евроскептичната, антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) е големият победител на местните избори във Великобритания, които бяха произведени вчера едновременно с тези за Европейски парламент. Това показват първите резултати от вчерашния вот, съобщават световните агенции. Ройтерс съобщава, че ЮКИП е спечелила повече нови мандати от която и да било друга партия.

Проучвания на общественото мнение показаха, че ЮКИП отнема избиратели от всички основни британски партии, като се възползва от недоволството на британците от неуспехите на политиците в редица сфери и особено по въпроса за имиграцията, която според мнозина е прекалено голяма

Официалните резултати от изборите за Европейски парламент във Великобритания ще бъдат обявени чак в неделя вечерта, след приключване на гласуването в целия ЕС.

Както е известно ЮКИП иска Великобритания да излезе от Европейския съюз и да намали броя на имигрантите, включително от Румъния и България.

“Таймс извежда новината на челно място, обяснявайки успеха на ЮКИП с разочарованието на гласоподавателите от основните партии във Великобритания.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.