Явор Дачков: Така се действа срещу медия само при военен преврат

Държавата прави всичко възможно длъжниците да не връщат кредити в КТБ, за да може после да се сложи ръка на активите. Това заяви в предаването “Добро утро, България!” по TV7 журналистът Явор Дачков. Той каза, че до дни във в. “Галерия” ще излезе разследване, което ще преобърне пластовете по казуса с фалираната банка.

Дачков коментира натиска върху TV7 и NEWS7 така: “Това се случва само когато има военен преврат” и поиска оставката на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
Той е категоричен, че никой не е искал да вземе пари от TV7, а – да се спре телевизията. “Кой е наредил на тази случайна жена – Кристина Димитрова, да отиде точно при сървърите. Кой й даваше нареждания по телефона, с кого разговаряше частният съдебен изпълнител” – трябва да се дадат отговори на тези въпроси, допълни Дачков.

Журналистът обясни още, че вестниците “Преса”, “Телеграф”, “Монитор” и “Стандарт” дължат общо 40 млн. на КТБ. Ще има ли такава показна акция и в офисите на Пеевски, попита още Дачков.

Целта на вчерашната операция е била да се спре телевизията и да не останат следи, каза журналистът Бойко Станкушев.

Към офисите на телевизията бяха пренасочени сили, които трябваше да охраняват мача Левски – Лудогорец. Имаше 4-5 коли от магистрална полиция, както и 6 джипа служители с бронежилетки. Униформените не бяха наясно какво се случва и защо са там. Като планиране тази операция беше пълен провал, категоричен е разследващият журналист на TV7 и NEWS7 Любомир Огнянов. Той припомни, че на входа към студията на телевизията имаше трима полицаи, които не пускаха водещия и екипа за излъчването на новините.

Уникалността на инцидента е, че това е едно риалити и вие държите коза, тъй като разполагате със записите. Възползвайте се и настоявайте да се пита човек по човек – кой му е разпоредил да бъде там. Само така всичко ще се изясни, каза още Станкушев. Той допълни, че ударът върху TV7 е примитивен, защото Делян Пеевски има бедно въображение. Няма да успее, защото журналистите в тази телевизия показаха, че не са обикновен слугинаж.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.