Ясен Тодоров: В най-скоро време ВСС ще избере кой да ръководи СГС

Ясен Тодоров: Покрай КТБ неоснователно отново се лепва петно върху съдебната система

Председателят на Етичната комисия във Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров заяви по БНР, че не е изненадан от оставката на Владимира Янева като председател на Софийския градски съд.

“Госпожа Янева е отстранена във връзка с образуваното срещу нея досъдебно производство. На практика до приключването му тя не може да изпълнява длъжността на председател. Вероятно е преценила, че е по-добре да даде възможност ВСС да определи титуляр на поста, за който остава около година и два-три месеца до края на мандата. Предполагам, че или утре, или на следващото заседание на ВСС ще има избран съдия за изпълняващ функциите на председател на СГС до избиране на титуляр”, коментира Ясен Тодоров. Според него най-неприятното е вътрешното противоборство между отделни групи в Софийския градски съд и ако това бъде преодоляно, ще е най-добре. Тодоров смята, че новият ръководител на СГС трябва да бъде човек, равноотдалечен от двете съдийски групи.

Най-реалистично е следващата процедура за председател на СГС да бъде открита седмица или две след избора на заместник, каза още Ясен Тодоров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.