Янукович: Поискайте референдум за всеки регион на Украйна

Отстраненият от власти президент Виктор Янукович направи обръщения към народа на Украйна, в което призовава хората да поискат провеждането на референдуми за съдбата на всеки регион от страната, подобно на проведеното всенародно допитване в Крим. Според Янукович само чрез такива референдуми може да се стабилизира политическата ситуация в Украйна. По думите на Янукович, който изтъква, че говори с огромна болка в душата си, всичко, което се случи и се случва в последните месеци в Украйна е въоръжен държавен преврат, който е извършен от опозицията с оръжието на терористични групировки при пълната поддръжка на някои западни държави.
Янукович смята, че само общоукраински референдум, а не предсрочните президентски избори, насрочени за 25 май, могат да помогнат да се запази суверенитета и териториалната цялост на Украйна.
«Абсолютно логично е, че протестът, който се разгаря ва Югоизточна Украйна е е стествена реакция на (хората от) гъстонаселения район на въоръжения държавен преврат, подчертава в обръщението си Янукович. И нарича управляващите „самозванци” , лишени от доверието на украинския народ.
В правителствената коалиции от Майдана вземат участие най-злостните врагове на европейската толерантност – нацистите, казва Янукович. По думите му, влизането във властта на нацистите никога няма да бъде прието от голямата част от украинския народ.
И още: днес „майдановската власт” демонстрира не просто неадекватност във вътрешната и външната политика, но и хазартна агресивност и опасно за целия свят нацистко наследство, казва Янукович в обръщението си. То е публикувано изцяло от руската ИТОР-ТАСС.
Както е известно властите в Киев имат намерение да предадат намерилия убежище в Русия Виктор Янукович на Международния съд в Хага за грубо нарушаване на човешките права. В същото време Кремъл продължава да смята Янукович за държавен глава на Украйна. По думите на официални източници, Москва разполага с официална молба от Янукович за помощ при възстановяване на законността в Украйна, информира руската редакция на „Гласът на Америка”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.