Янев обвини Плевнелиев в задкулисни преговори с олигарси

Искаме президентът Росен Плевнелиев или от неговата канцелария, публично да оповестят – с кои олигарси и за какво контактува държавният глава, съобщи пред парламентарните репортери председателят на РЗС Яне Янев. По думите му, ако това не бъде сторено, си запазваме правото, чрез медиите да информираме обществото за процесите, които текат тук, на жълтите павета, и вътре – в тъмните и гладки кабинети на властта. Янев настоя президентът не само да се обявява против задкулисието, но и лично да обяви дали не осъществява задкулисие, задкулисни схеми и договорки, за които обществото ако научи, може и да помете загражденията около президентството.

„Вчера в 11.47 часа, след дълга едночасова среща, е излязъл от президентския кабинет Огнян Донев. Защо президентът не оповестява срещите си с българските олигарси? Като какъв този олигарх от кръга, който се твърди, че е зад президента, отива в навечерието на сформиране на еднолично президентско служебно правителство на продължителни срещи”, попита Янев. Той коментира и обръщението на президента към нацията. Според лидера на РЗС в обръщението на Росен Плевнелиев е нямало очакваната доза държавност, както и конкретни реформаторски мерки, конкретен път за изход от кризата.

„Президентът нахвърля в насипно състояние и в най-общ вид тези, които са артикулирани в обществото години наред. Тези негови предложения са по-скоро адресирани върху възможността 41-то Народно събрание да работи още една година и 42-то да работи още цял мандат”, посочи Янев. Депутатът предположи, че тези, които са творили това обръщение на президента, са горе-долу същите автори от новогодишното обръщение, защото оставаше само на фон зад гърба му да се види някаква екзотиката от ирландски пасища.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.