Яне Янев занесе в МВР сигнал, че предстои търговия с 1 млн. гласа

На предстоящите избори, по данни на партия РЗС, ще бъдат купени над eдин милион гласа, а Благоевград, Плевен, Велико Търново и Видин са сред най-рисковите градове за търговия с гласове. Тази информация, заедно с прякори и имена на хора, замесени в покупко-продажба на гласове, предаде днес на вътрешния министър Йордан Бакалов лидерът на РЗС Яне Янев, съобщи БНР.

Считаме, че за първи път от 1989-а година, толкова рано преди изборите, има стройно организирани системи за купуване на гласове, заяви Янев. Той цитира юристи на РЗС, част от тях бивши прокурори, които твърдят, че в определени периоди е имало полицаи, които с полицейските коли са разнасяли чували с пари за купуване на гласове.

След срещата си с вътрешния министър Йордан Бакалов председателят на РЗС Яне Янев обясни, че е останал с впечатление за липсващ ресурс на ведомството за справяне с търговията на гласове, тъй като “МВР в голяма степен е обезкостено, липсва кадрови потенциал и правомощия”. Но иначе от личната си среща с министъра Янев останал с впечатлението, че Йордан Бакалов има желание да се бори с търговията с гласове.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.