Яне Янев: Заговорът на БСП и ГЕРБ се провали

Заговорът на БСП и ГЕРБ срещу българския народ се провали. Това каза лидерът на ПП „Ред, законност и справедливост” Яне Янев на извънредна пресконференция в Благоевград, предаде радио ‘‘Фокус’’- Пирин. По думите на Янев – не само една фирма, а няколко са участвали в грандиозната схема за фалшифициране на изборните резултати.

„Винаги поръчките се изработват от фирмите Мултипринт ООД и Поликарт ООД в град Костинброд, те също така доставят повечето консумативи и хартия чрез близките им фирми Роел 98 ООД (Хартия и консумативи) и М&БМ ООД (печат и разпращане на сметки)”, коментира лидерът на РЗС фирмите замесени в скандала. По думите на Яне Янев, Павел Петров, управител на М&БМ ООД, е бивш служител на Информационно обслужване, много близък до ръководството, и чрез него се осъществява контакта с управителя на Мултипринт ООД, Йордан Бончев, негов стар познат. Допълнително, Бончев е много близък, чрез Веселин Маринов, с Цветан Цветанов, който е, разбира се, добре запознат с изборните манипулации в случая. Документацията е така изготвена, че само тези две фирми могат да разполагат с бюлетини изборни книжа. Едната е Мултипринт, дарител на МВР и чрез частни лица на ГЕРБ и Демакс АД – близка до БСП. Тази грандиозна фалшификация не е никак случайна и не е замислена от ден, два или седмица, по нея е работено от дълъг период от време, каза Янев.

 „Ако установим в утрешния ден, че има и най-малко основание и най-малък опит за фалшифициране на изборните резултати, ще подготвим жалба до Конституционния съд и съм убеден, че тя ще бъде уважена”, каза още Яне Янев.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.