Яне Янев разкрива „обвързаности” от спалнята на шефа на ДФ „Земеделие”

Председателят на РЗС Яне Янев отново знае „тайни и секрети” и е в поредната си акция по тяхното медийно огласяване. Както и за припомняне на това как изглежда самият Янев под светлината на прожекторите. Защото, освен всичко друго, идват избори. А в България бившите депутати се забравят по-бързо дори от бившите звезди във фолка…

Този път Яне Янев обяви, че шефът на Държавен фонд „Земеделие” (Мирослав Николов) и неговата заместничка (Виолета Александрова) живеят на семейни начала, за което – преди да го обяви по телевизията – Янев вече е изпратил отворено писмо до министъра на земеделието Димитър Греков с предупреждение за възникналия конфликт на интереси в най-голямата разплащателна агенция на България. Писмото бе широко огласено вчера.

В „Здравей, България” Янев отбеляза, че е получил отговора на земеделския министър още същия ден, но този на ръководството на фонда закъснял. „Така отговарят гузни хора. Те знаят, че няма как да излязат от този капан, който сами са си направили”, коментира Янев.

„Проблемите са много сериозни. Поставен е на риск административният капацитет на фонда. Уволнени са хора, други се чудят къде да се дянат, защото е направена атестация, с която са понижили около 50 служители”, разкри лидерът на „РЗС”. Според него  във фонда има пълен хаос, а ръководството се занимава основно с интриги. Проблемът е свързан и с липсата на синхрон и комуникация между регионалните структури централата”, алармира още Яне Янев, според който управляващите фонда не служат на земеделските производители и държавата, а на корпоративни интереси.

В отвореното си писмо Янев твърди още, че разговори на министъра на земеделието са записвани тайно по време на неформални срещи със служители на ДФ „Земеделие”. Записите били дело на ръководството на фонда.

Янев отрече обвиненията, че е агент на службите. Обяснява си ги с това, че е неудобен. „Не съм свързан с никоя българска служба”, каза бившият народен представител в коментар на обвиненията на Николай Колев – Босия, че е агент с псевдоним „Хлапето”. Янев обясни казаното от Босия като атака заради фактите, които изнася за фонд „Земеделие”.

Ден преди появата на Янев в bTV ръководството на ДФ „Земеделие” разпространи официална позиция по твърденията в откритото писмо на Яне Янев и ги определи като

“инсинуации”.

От Фонд “Земеделие” отричат директорът Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова да живеят на семейни начала. Според становището на фонда, твърденията на Янев са “слухове, появили се в жълтите медии, които не са сериозни”.  Mediapool припомня, че Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова, заедно с майката на Николов – Руска Николова, са собственици на фирма “М енд В Консултинг” ООД, която консултира общините при изработването на обществените поръчки, но по програма “Регионално развитие”, финансирана от  друг европейски фонд.

“Няма конфликт на интереси, защото фирмата никога не е работила в областта на земеделието”, коментира преди време Николов пред Mediapool.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.