Яне Янев: Определени сили искат да има суматоха

„Определени сили искат в страната да се създаде паника, суматоха. Това е лош знак за България и за нейната репутация. Това заяви в предаването „Тази сутрин” на bTv бившият шеф на антикорупционната комисия в 42-то Народно събрание Яне Янев. Той даде пример с развоя на нещата около газопровода „Южен поток”, където нищо от случващото се не било случайно.

Янев коментира и изчезването на бившия председател на ДАНС и БОРКОР Петко Сертов.

Сертов е единственият, който си е позволявал да работи по действащи министри и зам.-министри по времето на Тройната коалиция, по негово време в ДАНС е имало разработки на действащи днес депутати и евродепутати, а информацията по тях все още е секретна, каза Янев. Той изрази съмнение, че за кратко време се натрупват много случайни събития, като обвърза съвпадението с края на проекта „Южен поток”.

„Много случайности се натрупват за кратко време, без да може да се даде отговор от компетентните органи или разследващите журналисти. Има опит от чужда резидентура да се създаде напрежение. Няма нищо случайно – изчезва първият шеф на българското ФБР, който никак не е случаен човек”, посочи Янев и отбеляза, че поредицата от инциденти идва след посещението на премиера Бойко Борисов в Брюксел и възстановяването на плащанията по еврофондовете.

„Сертов е добър професионалист, човек, който имаше компетентност да прави анализи, които малко хора в България могат да правят. Като човек, който е контролирал докладите на Сертов, съм виждал неща, които продължават да бъдат класифицирана информация”, изтъкна още Яне Янев. Той говори и за странни обстоятелства около „случайния инцидент” със съдията Лозан Панов, който бе блъснат от кола на пешеходна пътека, след което попадна в Пирогов в една стая с пребит служител на съдебната система, а по-късно се отказа да кандидатства за поста председател на ВКС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.