Яне Янев напомни за себе си с приказки за енергийната мафия

Българската енергийна мафия е силно притеснена и това, което се случва не е случаен процес. Би следвало да се вземат превантивни мерки, защото в определен период от време може да се очаква всичко, включително и крайности – определени фракции да се поръчват и да се избиват.

Това заяви в студиото на bTv председателят на РЗС Яне Янев. Ако не сте забравили – в миналото, когато бе депутат – Янев периодично правеше бомбастични разкрития за организираната престъпност, корупцията по високите етажи и сред другите партии, както и често се позоваваше на информация и документи от “службите”. След като стана премиер за втори път, Борисов назначи Янев за свой съветник по противодействие на корупцията.

Днес Янев изтъкна, че „дефиницията за енергийна мафия е много сложна, защото става въпрос за най-силната мафия в България, а може би и на Балканите. Тя има огромен неограничен имунитет и е защитавана от всички власти”.

“Всички правителства малко или много бяха притискани и рекетирани от енергийната мафия. Бившото правителството на Борисов беше свалено от енергийната мафия. Сега тя отново иска да нанесе своя удар и да успее да просъществува до следващия период. Мафията иска да се самосъхрани и е готова до крайности”, изтъкна Яне Янев – „Те са готови да се поръчват един друг. Част от енергийната мафия е едно цяло с контрабандната мафия, която е също тежко засегната, а те работят по определени схеми.

По отношение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, Янев каза, че за първи път за последните 25 години министърът не е назначен от енергийната мафия.

„Тя (Теменужка Петкова) много професионално започна да бърка в схемите на енергийната мафия”, похвали я Яне Янев. По думите му енергийната мафия минава в нов етап на развитие – или по точно в нов етап на преразпределение, защото няма същите покровители в Русия, нито има същото лоби във властта. Това било натрупано, систематизирано и обобщено в съответните документи, огромна част от които се намирали в прокуратурата и съда.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.