Яне Янев: КТБ има пет парламентарни групи

“Пет парламентарни групи са финансирани в огромна степен от КТБ. Може да се окаже, че КТБ има пет парламентарни групи в този парламент. Освен партии, финансирани са и определени ключови персони”. Това заяви председателят на РЗС Яне Янев в сутрешния блок на Нова ТВ. Според него КТБ е политическа банка, създадена да обслужва политици и групировки, поради което има защо доста хора да се страхуват от отварянето на кредитните досиета. По думите на Янев, ако КТБ излезе наяве такава, каквато е в същността си, то ще се покаже колко е порочен моделът и какви са политиците. “Но за част от тях никога нищо няма да се говори, защото те са се справили навреме превантивно да заличат следите”, смята Яне Янев. Той е убеден, че на много от политиците им е удобно да продължат да живеят в олигархичната система, а съдебната система не е в състояние да се справи с проблеми от рода на КТБ.

Янев, който в миналото демонстрираше близки отношение със специалните служби, днес обвини финансовото разузнаване, че на практика не работи още от 2008 година, а само трупа едни огромни архиви.

Важно е да има консенсус по въпроса кой ще се справи с корупцията, защото ако продължават корупционните схеми от типа на КТБ, правителството ще падне, изтъкна още Яне Янев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.