Янаки Стоилов призна за различия с ДПС по Изборния кодекс

Има напрежение в момента, защото по няколко важни въпроса, отнасящи се към приемането на изборните правила, имаме различия с ДПС. Това каза пред БНР депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов за начина на водене на агитацията.

Едната тема е за използването на официалния език в предизборната кампания, имат свои виждания по проблема с уседналостта, дори по начина, по който трябва да се определят предпочитанията на избирателите, когато гласуват за отделни кандидати за пропорционална листа. Но въпреки това работа по Изборния кодекс ще продължи. Не е задължително по всички въпроси да имаме съвпадащи мнения, различни партии сме, добави Стоилов.

Ние се намираме на кръстопът, който засяга развитието на обществото и политиката. И сега е моментът в началото на 2014 г. след стабилизацията, която беше постигната в България, вече да се тръгне по път, който в голяма степен лекува язвите на прехода и това значи дълбока промяна в икономическата политика на държавата. Тази наша позиция да преодолеем колебанията в правителството, е голямата стъпка, която България или ще направи, или ще попадне в поредния водовъртеж на някаква смяна на персонажи и ще се задълбочат познатите проблеми, заяви Стоилов. Той поясни, че става дума за това, че евроизборите са много важни, защото тези избори трябва да послужат за решаването на българските национални задачи чрез европейските институции и чрез самата българска политика. Това изразяване на позициите до голяма степен ще даде отговор на дискусията има ли това управление право да продължи и по какъв начин да продължи. Европейските избори този път ще бъдат по-важни, отколкото те имат значение, каза още Стоилов. /БГНЕС

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.