Янаки Стоилов: Предстоят трудни избори, и след тях ще си партнираме с ДПС

„Предстоят много трудни избори и трябва да дадем нов тласък на управлението на страната, защото бяха преодолени двете протестни вълни. Сега има условия за много по-активни и последователни действия. Те трябва да бъдат осъществени от БСП, защото това е двигателят, това е партията, която трябва основно да дава посока на управлението и разчитайки с взаимодействието й с ДПС, да можем да се справяме с всички проблеми“. Това заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България, на среща със симпатизанти във Враца.
Според Стоилов много от тези проблеми далеч не са леки и водят понякога до напрежение и противоречия, но се изисква категоричност, за да бъдат направени следващите стъпки.
„Отговорностите са големи. Ние ги съзнаваме, защото искаме този път да подготвим прелом в развитието на страната. Т.е. не само да променим наследството на ГЕРБ, но да променим това, което ставаше в България почти за четвърт век. Това е една много голяма задача, която изисква способност, решителност и последователност. Видяхме, че предпоставки за това има и на Конгреса на ПЕС в Рим. Трябва да имаме това самочувствие като наследниците на партията на Благоев и Димитров, не само тук, но и на европейско ниво“, категоричен бе Стоилов.
Стоилов припомни, че остават два месеца до европейските избори, а те са от изключителна важност, защото резултатите от тях ще сложат отпечатък върху ситуацията, в която ще продължи да се развива управлението на страната. „Втората причина е, че много от проблемите, които решаваме в страната, трябва да се решават и чрез европейските институции“, каза той и даде за пример проблемите на заетостта, които имат своите европейски проявления, особено чрез политиката на Партията на европейските социалисти за допълнителни мерки, които ограничават младежката безработица. Народният представител посочи и европейските фондове, които се оползотворяват по начин, по който да засегнат възможно най-много български граждани.
Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.