Янаки Стоилов: Няма нужда от срок на действие на правителството

“Вчера стана ясно, ако няма някаква промяна, че мнозинството ще формира правителство. Очертаха се и вариантите, така че на път е да се изпълнят. Това, което трябва да стане, е най-голямата парламентарна група да се опита в една или друга формула да конструира бъдещия кабинет, така че в скоро време да работят пълноценно всички институции”. Това каза по БНР депутатът от БСП Лява България и заместник-председател на Народното събрание Янаки Стоилов.

Помолен да коментира трите варианта за мандат на правителството, обявени от Бойко Борисов от трибуната в парламента, Стоилов изтъкна, че “няма нужда се предопределя мандатът на правителството, т.е. ако има възможност да се формира правителство, което да бъде устойчиво, вече обстоятелствата и развитието на обстановката в страната ще определят неговия мандат”. Социалистът уточни, че по време на консултациите БСП не са настоявали това правителство да бъде с лимитиран мандат от една или две години. Според Стоилов значение за продължителността на кабинета ще има и формулата, по която то се изгради.

“Ако това е правителство с ясни политически отговорности, тогава възможността за неговата работа се удължава”, смята Янаки Стоилов. По думите му, това ще зависи не от днешната лидерска среща, а от допълнителен разговор между тези, които ще участват или подкрепят правителството.

Изборът ни да бъдем опозиция беше определен от изборните резултати, обясни депутатът от левицата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.