Янаки Стоилов: 25 годишният преход доведе България до отстъпление

„БСП е партия, която оценява, че 25 годишният преход доведе България до отстъпление. Независимо от членството ни в ЕС и НАТО ние се отдалечихме от тях“. Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов на среща с граждани в гр. Пещера. На срещата присъства и Георги Петърнейчев, областен председател на БСП – Пазарджик. Според Стоилов гражданите се чувстват ощетени от т.нар. преход.

„Големи са пораженията в индустрията и селското стопанство. Неолибералната политика на нашата партия в последните години я отдалечи от някои изконни ценности“, допълни Янаки Стоилов. По думите му БСП е избрала да остане в опозиция и този избор е бил правилен. „Ще продължим да бъдем конструктивна и категорична опозиция. Нашите ангажименти няма как да бъдат осъществени в този формат на управление, където ГЕРБ и ДПС създават управленски модули по много финансово-икономически въпроси“, каза още той пред близо 200 партийни активисти и общественици.

Стоилов очерта и основните насоки на алтернативната политика за България – активна роля на държавата като регулатор, собственик и инвеститор, реиндустриализация и технологична модернизация на страната.

Стоилов присъства и на тържествата в гр. Стрелча, посветени на 9-май – 70 години от победата над хитлерофашизма. Там бе открит и паметник на маршал Жуков. „Благодарение на участието на България в антифашистката борба и във втората фаза на войната, от страната не бяха анексирани територии“, заяви социалистът. Той призова да се пази мирът, да се поддържа политическият диалог за решаване на конфликтите и да се зачитат интересите на различните народи и цивилизации.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.