Взривовете в Иганово може да провалят розобера

Розоберът в Иганово е пред провал заради втората серия взривове, този път в производствената база на ВМЗ-Сопот. За това предупреди кметът на Иганово Стефан Данчев в предаването „Тази сутрин” по bTV. Той обясни, че розовите масиви попадат в 3-километровата зона, която не е обходена още след предишните взривове, за да е сигурно, че няма паднали невзривени боеприпаси. Сега трябва да се прави нов обход в 3-километровата зона около цеха, в който вчера се взривиха около 500 противотанкови гранати, а това изисква време и така със сигурност ще се отрази на розоберната кампания.

„Обръщам се към всички институции да вземат мерки обхождането и обезопасяването да стане навреме, защото розоберната кампаняи в Иганово е пред провал”, апелира Стефан Данчев. По думите му, засегнати са не само собствениците на розови масиви, но и много местни жители, които изкарват прехраната си с беритба на рози. Освен това и животните не могат да влизат на паша в отцепения периметър.

След експлозиите във вторник сутринта нощта в карловското село премина спокойно – всички, които напуснаха през деня, се завърнаха в домовете си. Хората обаче са готови за евакуация и багажът им стои опакован. Днес предстои оглед на мястото на инцидента, който ще започне 24 часа след последния взрив.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.