Взрив в склад на “Арсенал”, няма жертви

Експлозия и пожар в склад на завод „Арсенал” в местността Бузово кале на територията на Казанлъшкото село Бузовград, стана вчера към 21 часа. По данни на МВР и правителствената пресслужба час след сигнала за инцидента огънят е овладян и почти потушен.Няма жертви и пострадали. Няма опасност и за хората от близките населени места. Районът е заграден от полицейски екипи от МВР-Стара Загора, достъпът е ограничен.
Предстои щателен оглед за изясняване на обстоятелствата и причините за инцидента. Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил да бъдат взети всички необходими мерки и следи ситуацията до пълното й овладяване.
Според някои информации инцидентът е станал в склад номер 12 на завод „Арсенал” в следствие на самозапалили се треви.

Районът остава отцепен, съобщи областната управителка на Стара Загора Живка Аладжова. В 7.00 часа тази сутрин тя е получила най-актуална информация от оперативния щаб, който работи на място.

Причините за възникване на огъня все още не са известни. Аладжова е категорична, че опасност за населението няма. По думите й става въпрос за артилерийски склад, в който се е съхранявало ограничено количество барут. Вследствие на пожара са нанесени материални щети. Няма взривни вещества и хората могат да са спокойни за това, допълни старозагорската областна управителка.

1 Comment

  1. Лъжа за взрива.Явно мякий е гепил боеприпасите за да ги продава и е инсценирал пожар.

Leave a Reply

Your email address will not be published.