Взеха децата на 23-годишна майка, не може да си плати тока

Млада майка от Кнежа беше лишена от двете си деца, защото нямала условия да ги гледа, съобщи news7. 23-годишната Тереза живее без съпруг, а родителите й са починали. Не може да плаща сметките за вода и електричество и затова от Социалните служби преценили, че децата й трябва да се настанят в приемно семейство. Социалните работници дошли в болницата в Кнежа часове, след като Тереза родила второто си дете. Свидетел на това е мъж, чиято жена е приета да ражда по същото време.

“Заедно със социалните дойдоха и две приемни семейства. Не е ли имало вариант, в който да ги настанят в дом заедно с децата? Така и не можах да разбера защо държавата може да дава пари на други семейства да гледат тези деца, а не може да даде на родител”, чуди се пред NEWS7 свидетелят Сивил Киниджийски. По време на отнемането на децата голямото е плакало много и е крещяло, че иска при мама.

Кореспондентите на телевизията намират Тереза в къщата, където живее на тъмно и без двете си деца – Кристиян и Калоян. Тя разказа мрачната си история, която я е принудила сама да се откаже от децата си. Въпреки че страда за тях, Тереза не обвинява служителите от Социални грижи.

Не разбира обаче защо държавата ще плаща по 500 лв. на приемни семейства, докато сметката й за тока, заради която отнемат децата й, е 400 лв. Децата на Тереза ще бъдат в приемни семейства, докато майката започне да получава пари и социалните преценят, че може да се грижи за тях.

Майката трябва да докаже доходи и да си плати комуналните сметки до един месец, за да й бъдат върнати децата, коментираха адвокати. Причината да й отнемат двете деца е, че тя ги е поставила в риск, като не е създала необходимите условия за отглеждането им.

Според адвокати, в този случай майката трябва един месец да докаже доходи и да си плати сметките, за да й бъдат върнати децата. Ако тя се обърне към Отдела за закрила на детето в Кнежа, тя може заедно с децата си да бъде настанена и в специален център във Враца. Тя обаче е отказала от тази възможност.

Тереза е избрала децата й да бъдат настанени в приемни семейства, защото така ще може да ги вижда и по-бързо ще може да плати сметките си.

По закон децата може да бъдат взети от родителите им, ако институциите открият, че те не се грижат за тях – при липсата на жилище или упражнявано насилие.
Ето и телефона на Тереза Коцева – 0889732806, както и тел. на социалните служби, които дават телефона на Тереза: 091327616

36 Comments

 1. ДАЙТЕ СИ И ДЕЦАТА НА ЖЕНАТА. ДАИТЕ И КЪДЕ ДА ЖИВЕЕ С ТЯХ В НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ. АКО БЕШЕ ЗА “МАНГАЛИТЕ” ЩЕШЕ ДА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ И ДА ГИ НАСТАНЯТ ПО ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА ДА ИМ ИЗГОРЯТ ДОГРАМИТЕ И ДА ГИ НАПРАВЯТ СВЪРТАЛИЩЕ ЗА НАРКОМАНИ. НО ЩОМ Е ЗА БЪЛГАРИ, МНОГО ЛЕСНО….ВЗЕМЕТЕ ИМ ДЕЦАТА…..БОКЛУЦИ….НЯМА ДУМА КОЯТО ДА ИЗРАЗИ КАКВО МИСЛЯ
  Как е възможно това, тъпа държавице и тъпи и дескриминиращи закончета и законченца. Защо е възможно семейства да живеят на гърба на всички нас и родителите и нашите баби и дядовци, без да плащат: ток, вода, данъци и т.н. А в същото време някой които иска да се грижи за децата си и да им даде всичко нужно за да живеят, да бъде така оплют в лицето от тъпанарската държава и институций. На циганите най-лесно е да им дадем пари, но никой от тях не ги внася обратно в държавата. Не плаща данъци, нито ток, нито вода, крадат, убиват дори. Проституират и пращат децата си да го правят, и още куп други работи които ако аз или някой от нас направи моментално ще бъде преследван до дупка и какви ли не санкций ще му бъдат наложени но за тях няма закони. ПРАВАТА И СВОБОДИЙТЕ СИ ГИ ЗНАЯТ, но никой не си знае задълженията. Ако аз закъснея с плащането на тока до ден ще съм отрязан а на тях нищо такова, напротив.

 2. Държавата помага на циганите ана българите среден пръст.

 3. по пътя на тази логика би следвало всички ромчета да са в приемни семейства и домове, а родителите им да не получават никакви помощи. Що за простащина е това. Ромите раждат по 10 деца и ги гледат в калта. Не плащат ток, вода и се самонастаняват където им падне. За тях има помощи и децата им са при тях. Явно политиката на всички наши политици е България да стане Ромелия.

 4. Българи във всички страни, обединете се и си помагайте! Родът български трябва да оцелее, въпреки трудните изпитания!

 5. Тъй-като ни е скапана държавата
  тези от социалните защо не обясниха на жената ,че
  1.Има право на 45дена преди раждането на социално майчинство
  2.След раждането жената има право на еднократната помощ при раждане в размер на 600лж
  3.Жената има право на ЕДНОКРАТНА СОЦИАЛНА ПОМОЩ В РАЗМЕР НА 325ЛВ
  4.Има право на детски в размер на 85ЛВ
  5.ИМА ПРАВО НА СОЦИАЛНА ПОМОЩ за ток или твърдо гориво
  6.Има право на помощ за плащане на наем
  Защо са я принудили да подписва
  КЪДЕ В СЛУЧАЯ Е АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО
  ТЕ СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА ЗАПАЗЯТ ДЕЦАТА В СЕМЕЙНА СРЕДА А ВМЕСТО ТОВА СА СИ УРЕДИЛИ СВОИ ХОРА ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ КАТО ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА
  ТОВА СИ Е ПЪЛНА ИЗМАМА И МАНИПУЛАЦИЯ НА ТЕЗИ СЛУЖБИ ,
  ХОРА МОЛЯ ВИ ДА ПОМОГНЕМ НА ТАЗИ МАЙКА
  ТОВА Е РЕАЛНА Д И С К Р И М И Н А Ц И Я

 6. Какви са тези закони?Защо на тази жена не са осигурени помощи?Нима децата ше са по-добре гледани в приемни семейства ,а не от собствената си майка ?И като може да се плаща на приемни родители ,защо не се дават помощи на майката..Колко демократично решение.Те това е демокрацията деца…..НЕ ГИ Е СРАМ ТЕЗИ УПРАВНИЦИ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ ИЗГОНИХА НИ В ЧУЖБИНА И СЕГА ВЗИМАТ И ДЕЦАТА НА НЕЩАСТНИ МАЙКИ ВМЕСТО ДА ИМ ПОМАГАТ

 7. Колко демократично решение.Те това е демокрацията деца.Учат ни по телевизията да няма домове.Децата трябва да са в домашна среда.Обърках се вече.Кое е правилно и кое не е.Добре, че ми пораснаха децата, но ми е мило за младите в коя ценностна система да възпитават в това време децата си.

 8. Поредния,абсурд ето затова,балгарите бягат от родината си. Заштото тя за нас е мащеха.Гнилите,и алчни мозаци на правоимеишите у нас,но господа всичко си има цена в този живот,и всеки я плашта рано или касно,особенно за разбитите детски сарчица.Дано,бог ги закриля.

 9. Циганите, да не би да си плащат тока, а отглеждат по 12 …

 10. Какви са тези закони?Защо на тази жена не са осигурени помощи?Нима децата ше са по-добре гледани в приемни семейства ,а не от собствената си майка ?И като може да се плаща на приемни родители ,защо не се дават помощи на майката?

 11. Aa ciganite po katunite golemi usloviq predlagat na decata si… puk vzemat pomoshti za kvoto se setite. Tova e nashata durjava 😡 😡 😡

 12. AWE EIVIELUDILI STE BE HORA TAQ E NAI GOLQMATA LA6KINQ AZ SAM I KUM6IIKA I Q ZNAM MN BO DOBRE OT VSI4KI

 13. Вие сте ненормални.Занимавате се с глупости.Господ Бог дава на всеки колкото трябва.Всеки сам носи кръста и съдбата си.Ако искате да помогнете просто дайте пари и не филосовствайте.

 14. Това е наистина потресаващо,аз лично съм имал такива случаи да оставам без токсични две деца!
  Малкия като се роди беше на 20 дена(новородено) на свещи и така 2 месеца докато събера парите за тока и те бяха 235лв.
  Работех в Главболгарстрой и ни даваха със един месец назад заплатите,беше кошмар!
  Сега се махнах от тази държава и съм си добре плащат ми добре и си имам ток. Газ и децата ми са добре,съпругата ми е домакиня и т.н.
  На тази жена лично ще пратя 100€ от вестер юнион от мен да има ,и нека повече хора помагат!

 15. Дано пукнат тия Социални… хубаво да не видят да им …. мамата смотана.. те деца нямат ли бе тяхната мама…. Държава ли е това..?

 16. аз миналата седмица преведох пори от чужбина за една друга майка. в банката и сервирали, че ще и учържат 20 лева такса входещ превод, за обб иде реч. някой да знае що за простотия е това??? сега не смея да преведа пари и на Тереза, щото не искам да спонсорирам банките БГ, а не нея.

 17. Щъркел казва:
  11.04.2014 в 15:31
  Ако беще приела да отиде в център за временно настаняване, щеше да загуби правото си на общинско жилище. В подобен център има право да живее до 6 месеца – след това ще остане на улицата и пак ще й вземат децата. Очевидно някой се е опитал да я притисне, за да даде жилището на друг. Нищо чудно и бебето да е било обещано, повечето приемни родители искат бели деца. Под натиска на лешоядите тази жена е постъпила по възможно най-разумния начин. В момента обаче за нея няма друга възможност, освен да бъде „наета“ на работа. Разбира се, никой не може да изисква подобно нещо от прясна родилка с две малки деца, без родители и съпруг. Само държавата може. Така че мислете в перспектива. Паричните дарения със сигурност ще бъдат от полза за майката, но няма да й помогнат да се пребори със скапаната система. Съветът ми е ако някой има бизнес и желание да я подкрепи, вместо много пари накуп да й осигури така лелеяния от социалните месечен доход. И то колкото може по-бързо.

 18. Иглика Горанова казва:
  10.04.2014 в 10:34
  Здравейте!
  Ето и адреса на Тереза Коцева Гривчовска: гр. Кнежа, ул. Димитър Бутански“ 12 вх. А, ет.6, ап.23, тел. 0889732806, тел на социалните служби, които дават телефона на Тереза: 091327616

 19. IBAN: BG 08STSA 93000017876852 – klon na DCK, ime: Tereza Kotseva – ako njakoi ima jelanie da pomogne na jenata i telefon za vrazka s neja: 0889732806

 20. Какъв е смисъла да публиквате номера на тел. им, а не номера на банковата сметка или пейпала на невинно пострадлата майка? Да й звънят хората да й съчувстват ли само?

 21. В нащата държава има много закони ,които са създадени против гражданите и .Този е един от тях искат да има прирас и да се раждат деца ,а като неможеш да ги гледаш ти ги вземат вместо с малко помощ да ти помогнат.Нестига ,че закона за майченството го променяха в послетните три години почти всеки месец да кажа.Малко хора на 23 год. имат стаж 2 год. ,за да получават майченство ,но не от социалните .А за да почниш работа ти искат стаж как да стане. И друго повечето работодатели когато чуят ,че си бременна гледат по най бързия начин да те уволнят и пак майките страдат майките на нашата държава .Този коментар го написах заради един по на горе “защо държавата да и плаща тя като няма работа и доходи да не ражда’е дай да мрем и да не раждаме и да се затрием те това искат като нация.

 22. как може такова нешто ама тези от социала сигорно нямат деца затова постъпват така които няма деца тои няма милист и незнае как се по 4уства една маика когато и от немат децата аз имам 4етери деца но кам нашият краи непостъпват по такъв на4ин аз полу4авам само 160 лв и пак неми прави никои проблеми би трябвало да и помогнат финансово ане да и изпраштат деца при приемно семеиство тази маика как ще живее сас мисалта 4е децата и неса донея всеки е в затуднено положение но? ако поцелият отнемат на хората децата какво ще правят родителите казвам така само през трупами някои ще однеме дете от мен способна сам даги убия заради децатами теса моят живот и 4етерте ми деца са родени сас секцио 4етери пати сам оперирана и много ги оби4ам

 23. darjavata e ma6teha za balgarskite deca.I na men iskaha da mi vzemat decata predi 2 godini no ne im gi dadoh

 24. НЕ ГИ Е СРАМ ТЕЗИ УПРАВНИЦИ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ ИЗГОНИХА НИ В ЧУЖБИНА И СЕГА ВЗИМАТ И ДЕЦАТА НА НЕЩАСТНИ МАЙКИ ВМЕСТО ДА ИМ ПОМАГАТ

 25. Банкова сметка е дадена ,но как да сме сигурни че е нейна като знаем какви измами се получават днешно време. На телефона не отговаря или е зает или изключен

 26. vi6te kolko struvame nie naroda prodavamese i zatova na tova diridje sme utre na vseki moje dase slu4i sajaliavam 4e i as nemoga da i pomogna na tazi jena no ako ima savesni hora neka i pomognat dasi opravi ne6tata i dasi varne de4icata kakto seki edin bi go iskal tova damu se slu4i

 27. za6to negi davat tezi 500 lv na tereza a na drugi hora e tova e balgaria varvete i vi6te vav evropa kak e e be taka nare4enite socialni ot strah davate pari samo na ciganite as sam bil na borsata edna godina edin lev nemi e predlojen a ciganite hem produkti s 4ovalite hem pari za zimata za tok e v kva darjava jiveem sram me e da kaja 4e sam ot balgaria ujas zatova horata biagat navan 6tot ima zakoni i ti pla6tat kato horata znae6 za kvo si rabotil i s kef pak otiva6 na rabota a tuka horata otivat bes jelanie na rabota ot nemaika

 28. чакаме за някаква информация…..има ли вече банкова сметка???

 29. Трябва да и помотнем и да съберем сумата която трябва .

 30. Теодора Димитрова, много точно казано.

 31. Tova e ujasno,milata jena..kakva e tazi durjava..no shte stava vse po zle hora…. nqkoi ot vaz znaqt za kakvo govorq.Nov svetoven red ! Shte nastane samo i edinstveno za da budem kontrolirani po lesno. Da otnemesh dechicata ot maika im..socialnite slujbi trqbva da si promenqt imeto na anticocialni slujbi za izdevatelstva.Bog da se smili nad tazi jena i da i vurne rojbite.

 32. Пълно безумие.Държавата никога няма да помогне на простия Българин,защото си мисли,че не си знае правата.Погледнете,какво правят ромите.Те са запознати с всички закони и точат държавата, а тя все си дава и дава не на когото трябва.Депутатите си гласуват увеличение на заплатата с близо 300лв.-срамота.Гласуват си почивка почти месец и половина,а простия българин работи седем дни в седмицата,за да си плаща сметките и да не си вижда децата.После,защо няма раждаемост.Няма смисъл.Аз също съм майка и направо ми се къса сърцето,като видях какво са направили с горката жена.Нека всички да помогнем с каквото можем,защото на държавата,ако трячва да се разчита от документи и закони и пр. жената,ще си види децата,когато станат на 20г.Телефона и е написан за контакт и ако ние не си помогнем,като хора,то няма от кои да чакаме.В парламента има 240 говеда,ако всяко от тях реши да отдели по нещо,ще се помогне и на други такива жени.Нека се обединим и поне ние обикновените българи да сме хора.

 33. tova e porednia primer v nashta darjava prosto nyamam dumi da dkaje dohod s zaplatite v Balgaria det sa po 400lv i za nishto ne stigat i tova e sama maika s dve deca napravo e ujas

13 Trackbacks / Pingbacks

 1. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 2. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 3. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 4. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 5. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 6. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 7. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 8. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 9. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 10. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 11. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 12. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |
 13. Координатите на 23-годишната майка от Кнежа |

Leave a Reply

Your email address will not be published.