Вучков: Никога не съм правил ченгеджийски номера

„„Никога не съм правил ченгеджийски номера, но ченгеджийски номер беше аферата „Костинброд”, ченгеджийски номер беше аферата „Орлин Алексиев”, ченгеджийски номер беше проспиването на аферата „КТБ”. Това заяви подалият оставка оставка вътрешен министър Веселин Вучков в интервю за предаването „ДикOFF” по Нова ТВ. След което допълни, че когато има различия между министър и премиер, ясно е, че си тръгва министърът без да се правят скандали.

По думите на Вучков, до неговата оставка се е стигнало по две прости причини: заради съпротивата на премиера Бойко Борисов срещу неговото намерение да инициира промяна във висшето професионално ръководство на МВР и на второ място, заради недоверието на премиера към министъра през последните десетина дни.

„Във връзка с моята инициатива за смяна на Лазаров, с премиера не можахме да проведем среща. Това беше най-силният израз на недоверие към мен. От миналия петък аз направих няколко опита да се чуя или да се срещна с премиера, но той не намери време да се срещне с мен до сряда сутринта, въпреки моите опити” , заяви вътрешният министър в оставка и добави: Обяснение е просто. Премиерът не желае смяна на Лазаров, а според мен това е абсолютно задължително”.

„Оставането на Светлозар Лазаров в МВР може да дискредитира изцяло реформата в системата, която тече много енергично. Лазаров, както и Писанчев олицетворяват един модел, срещу който ние в ГЕРБ и аз лично сме се борили много активно и то публично”, заяви още той.

Той разказа, че след като по време на заседанието на кабинета тази сряда той оповести намерението си да се оттегли от ръководството на МВР е имал кратка среща с премиера Бойко Борисов. „Той ми каза: „Помисли си дали не е добре да си оттеглиш оставката”, но аз му казах, че се оттеглям и от министерското кресло и от депутатската банка”, разказа Вучков. – „Това не е детска градина. Какво означава да се пазарим? Очевидно той си има своите съображения да не направи такива промени, но стоенето в тази патова ситуация без да се предприемат смени на тези висши постове дискредитира реформата, мен, дискредитира и политическата сила, която ме е излъчила без да съм неин член”, коментира вътрешният министър в оставка.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.