Втори обвинителен акт срещу Бисер Миланов – Петното

Софийската районна прокуратура внесе втори обвинителен акт в Софийски районен съд срещу Бисер Миланов-Петното. Новото обвинение е за ксенофобски изрази и обиди, изречени на публично място, както и за призиви по мегафон за саморазправа.

Междувременно бе съобщено, че прокуратурата ще протестира определението на Софийски районен съд, който вчера измени мярката за неотклонение на Бисер Миланов от задържане под стража в “подписка”.

Бисер Миланов-Петното е обвинен за заплаха за убийство, отправена към Боряна Георгиева на 6 юли миналата година в палатковия лагер между Народното събрание и Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Мярката на Миланов бе променена, след като съдът преценил, че няма данни той да се опита да се укрие. Магистратите взели предвид, че подсъдимият има три деца, едното от които с трудова неспособност, и че по делото са приложени доказателства, че майка им живее и работи в Испания. Децата на Миланов имат нужда от финансова и морална подкрепа, смята още съдът.

Мярката му не е окончателна и може да се протестира пред Софийски градски съд. Следващото заседание по самото дело е насрочено за 26 май. Очаква се да бъдат разпитани 15 свидетели и 2 вещи лица.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.