Втори дубъл: Цветанов пак ще се отказва сам от имунитета си

Ще подам искане за снемане на имунитета ми на народен представител, съобщи пред медиите Цветан Цветанов по-малко от 2 часа след като стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров настоява парламентът повторно за това – този път във връзка с разследванията срещу Станимир Флоров.

Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал, но трябва да видя дали действително е входирано в парламента искането на главния прокурор, а да не изпадаме в ситуацията от миналия път, каза още Цветанов.

Предишният път Цветанов се отказа от имунитет преди той за му бъде поискан от държавното обвинение и после се наложи да повтаря процедурата по установения ред.  

Цветанов каза, че е разбрал от медиите, че има второ искане за снемане на имунитета му, като допълни, че няма спомен за конкретния случай. По думите на бившия вътрешен министър, по тази логика трябва да се търси наказателна отговорност на всички министри или окръжни съдии, които са отказали да разрешат употреба на СРС. Цветанов допълни, че освен това е съдействал за ареста на шефа на звеното БОП във Велико Търново, но след спазване на съответната процедура на дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР.

Към настоящия момент – не се връщаме в пленарна зала, защото това, което в момента се говори, няма абсолютно никаква визия за по-бързото решаване и изработване на тези промени в Избирателния кодекс. Това е наложително, защото няма как да пренебрегваме всички тези мирни протести, които има в България, каза оше Цветанов.

Ние сме максимално мобилизирани и правим постоянни обиколки в страната, обясни Цветанов заниманията на депутатите от ГЕРБ в момента.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.