Втори депутат от БСП критикува НСО за „амнезия” в полза на Б.Б.

Депутатът от Коалиция за България Антон Кутев стана вторият народен представител от левицата, който в един и същи ден отправя остри критики към гардовете от НСО, охранявали Бойко Борисов, заради проявявана от тях избирателна “амнезия” за събития и лица, свързани с лидера на ГЕРБ. По-рано днес по същия повод и за същата “амнезия” служители на НСО бяха критикувани от председателката на временната анкетна комисия за установяване на факти и обстоятелства около среща на Бойко Борисов с Бисер Миланов – депутатката Сияна Фудулова.
Антон Кутев нарече “казус” обстоятелството, че НСО и нейните представители не знаят, че криминално проявено лице е влизало при Бойко Борисов. Според Кутев, най-лошото е, че парламентарната анкетна комисия не може да установи, защото гардовете получават амнезия за пореден път и очевидно трябва намеса на шефа на НСО. Депутатът от левицата припомни, че същата дълбока амнезия на гардовете на НСО е имало и по време на заседанията на парламентарната комисия за Авиоотряд 28 – “там също НСО не беше видяло и чуло нищо”.
“Ние не сме НСО република, а парламентарна. Една парламентарна република е достатъчно високо ниво, за да няма възможност под какъвто и да било повод за секретност да се окаже, че НСО няма спомен. Гардовете от НСО биха могли да се позоват на секретност, но нито в едната, нито в другата комисия те не направиха това”, подчерта Антон Кутев. Той припомни, че те са казали, че просто не си спомнят, което означава минимум 2 неща: тези гардове са непригодни за длъжността, която заемат или някой друг, а не шефът на НСО и не държавата управляват техните действия.
“Лично аз от тази тяхна запомняща се амнезия съм останал с впечатлението, че те работят не за държавата и не за НСО”, коментира още депутатът. По думите му трябва да се види след като гардовете не си спомнят, какво си спомня от цялата работа шефът на НСО, който и да е той и дали е в състояние да стигне до това какво вършат неговите подчинени. “Ако се окаже, че и той не е в състояние, следва изводът, че тези служби може би и до ден днешен се управляват от Борисов или от някой друг”, заяви Кутев.
От изслушванията до момента, по думите му, следва изводът, че НСО крие какво е правил Борисов. Според него не може Петното, Бонев и Борисов да си спомнят, че е имало среща, а гардовете на НСО да не си спомнят. По негово мнение е много интересно, от какво го пазят, при положение, че Петното е казал недвусмислено, че е лежал в затвора, осъждан е за нанасяне на тежки телесни повреди. “Видимо става въпрос за един криминално проявен човек, който по някакъв начин минава през гардовете и те твърдят, че не си го спомнят. За мен това е опасно за националната сигурност, ако е вярно или пробив в НСО, където управлява някой друг, а не шефът й. Другият вариант е, че шефът управлява в интерес не на държавата”, категоричен бе Кутев. Той подчерта, че ще се настоява независимо дали старият или новият шеф, който ще бъде избран, да разясни случая.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.