Втората серия на сериала “Игра на тронове” счупи рекорда за пиратски тегления

Вторият епизод от четвъртия сезон на фантастичния сериал “Игра на тронове” получи статута на най-тегления торент в историята на тракерите, съобщиха от технологичния портал kaldata. Предишният рекорд принадлежеше на друга серия от този филм.
Още първия ден след показването на филма по телевизията, той е бил изтеглен от Интернет повече от 1,5 милиона пъти. Серията s04e02 е теглена едновременно от над 193 хиляди души. Предишният абсолютен рекорд в торент-тракерите принадлежеше на финалния епизод на третия сезон. Постигнатите резултати са абсолютно безпрецедентни – никога досега 193 000 души не са теглили и раздавали едновременно един и същ файл. Различните аналитици обясняват “взривната популярност” на сериала сред торентите с това, че той се показва само по платените канали на HBO.

Да си припомним, че през 2013 година Дейвид Петрарка (David Petrarca) официално благодари на торент-пиратите (smh.com.au/entertainment/tv-and-radio/downloads-dont-matter-20130226-2f36r.html) за поставянето на сериите в торент-тракерите, както и на потребителите, изтеглили филмите. Режисьорът каза, че Интернет-пиратите са станали най-добрата реклама за неговия филм и по този начин са допринесли за увеличаване на абонатите на HBO. Той уточни, че ръководството на HBO се радва на тази безумна популярност и също няма нищо против Интернет-пиратите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.