ВСС не уважи оставката на Петьо Петров от съдебната система

Висшият съдебен съвет няма за подаде оставка

При гласуването във Висшия съдебен съвет на заявлението на доскорошният ръководител на Следствения отдел към Софийската градска прокуратура Петьо Петров за освобождаване от съдебната система първо се стигна до разгорещени спорове, а след това не се събраха достатъчно гласове, въпреки настояването на главния прокурор Сотир Цацаров “прокуратурата да се освободи по най-бързия начин от лицето Петров”, информира “Правен свят”.

Съдебните кадровици не скриха изненадата си от бързото придвижване на оставката на Петров, която била подаде днес сутринта и веднага бе внесена за разглеждане във ВСС, въпреки че не присъстваше в дневния ред на заседанието.

Членове на съвета възроптаха, че ако оставката бъде уважена това ще направи невъзможно бъдещо дисциплинарно производство срещу Петров.

Главният прокурор се ядоса на репликите. “Оставката е внесена днес, защото прокуратурата и системата имат интерес да удовлетворят тази молба и лицето да не работи в прокуратурата”, каза Цацаров. – “Не може да му блокираме оставката. Няма да чакам някой да реши, че сега му е дошъл пропагандният момент. Какво да я правя тази оставка, да си я държа в прокуратурата ли?”, попита Цацаров.

В крайна сметка Петьо Петров не беше освободен от съдебната система.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.