Все повече нелегални имигранти правят опити да напуснат България

Граничните полицаи са задържали през изминалото денонощие общо 78 чужденци при опит незаконно да излязат от страната

На 20 октомври във видинската полиция е подаден сигнал за два автомобила, натоварени с чужди граждани. При предприетите действия около полунощ, в района на село Арчар, служителите на реда засекли и спрели за проверка колите със софийска регистрация – микробус „Мерцедес Вито”, управляван от Б.Х./32г./ и лек автомобил „Алфа Ромео”, шофиран от М.А./25г./. Двамата водачи са от Своге. Автомобилите били пълни с 28 чужденци – 15 възрастни и 13 непълнолетни. Пълнолетните са задържани в ГПУ-Видин, а непълнолетните – настанени в специализирано помещение. Граничните полицаи установили, че чужденците са от Ирак и имат регистрация в Държавната агенция за бежанците. Нелегалните пътници признали, че целта им е била да стигнат до Сърбия, а оттам – до Западна Европа. Вчера на пълнолетните иракчани са съставени предупредителни протоколи и заедно с непълнолетните са изведени от граничната зона. Срещу двамата шофьори са образувани досъдебни производства в ГПУ – Видин.

През изтеклото денонощие служители на Главна дирекция „Гранична полиция” са задържали общо 78 чужденци, направили опит незаконно да излязат от страната.

Друга група от 43-ма души, от които четирима малолетни, е установена близо до язовир източно от с. Тополяне. Сигналът за забелязаното придвижване на чужденците в региона бил подаден в РУ-Раднево към 18.30 часа вчера. Пристигналите на място полицейски служители установили и задържали нелегалните имигранти, които били без документи за самоличност. Представили се като граждани на Афганистан и Пакистан. Те са отведени в районното управление, а работата по изясняване на обстоятелствата около случая продължава.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.