Все още имало шанс Станишев да получи мястото на Аштън

Лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев все още имал шанс да заеме мястото на върховния представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурностна Европейския съюз баронеса Катрин Аштън. Това съобщава сайтът О’Позиция, като се позовава на свой източник в ръководството на БСП.
Според изложената хипотеза, имало вероятност ПЕС да подкрепи кандидата на ЕНП за председател на ЕК Жан Клод Юнкер, като в замяна социалистите получат поне един висок пост в Еврокомисията – този на комисар по външната политика, заеман в момента от Катрин Аштън.

Според източника от “Позитано” 20 Станишев си е осигурил и подкрепата на САЩ, която му е била потвърдена при посещението на тримата американски сенатори в София миналата седмица. Както вече съобщихме, ден по-късно Румен Петков обяви, че е имало среща между тримата сенатори и представители на „Позитано“20 – двама министри и двама депутати. Бившият социалист, сега част от АБВ, настоя БСП да кажат истината за тази среща, която той определя като задкулисна, без мандат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.