Волен Сидеров ще води листата на “Атака” за евроизборите

Волен Сидеров ще оглави листата на “Атака” за предстоящите евроизбори, стана ясно от днешното му участие в „Седмицата” на Дарик. По думите му, явноевровотът се очертава като лидерска битка и неговото присъствие в листите ще му даде възможност да покани лидерите на партиите и водачите на листите на дебати.
Сидеров коментира, че според него останалите кандидати за места в Европейски парламент нямат позиции по някои основни въпроси, които касаят бъдещето на Европейския съюз като например зависимостта му от САЩ. “Трябва да се отиде към модела на Дьо Гол – съюз на отечествата, а не пирамидална структура, по която се спуксат заповеди”, каза още Сидеров.

Лидерът на “Атака” каза, че все още няма конкретни планове към коя политическа група в ЕП има шансове да се присъедини, но и че провежда разговори. По думите му със сигурност това няма да са основните ЕПН и ПЕС, защото те обслужвали интересите на върхушката.

За България е неизгодно и вредно да подкрепи санкциите за Русия и трябва да се противопостави на забранителния списък, коментира пред Дарик Сидеров. – „ЕС не e казармен плац, на който да се марширува и да се козирува. България трябва да има собствена позиция. България трябва да каже не на санкциите срещу Русия, защото те са санкции срещу България. България трябва да каже не и на забранителния списък, защото това е опасна санкция. Тя изглежда уж така лекичка, но всъщност е опасна. Май месец беше планирано посещение на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин. Той е в забранителния списък. И като отговор Михаил Миков трябваше да отиде в руския парламент. Сега какво правим. Спираме тези визити. На практика ние замразяваме дипломатическите отношения с Русия”, заяви Сидеров и добави, че за България това е неизгодно и вредно.
Накрая Сидеров допълни, че основното послание на кампанията на “Атака” за изборите за ЕП ще е “християнски, православни ценности, а не гей бракове по европейски”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.