Воден спасител дава тел. 112 на прокуратурата заради наводненията

Милен Ангелов от Велико Търново, 27-годишен воден спасител и доброволец от наводненията, даде на прокуратурата тел. 112 заради бездействие, съобщи в свой репортаж Нова тв. Мъжът иска разследване, след като видял как четиримата, спасени от водния капан на река Белица край Дебелец, били оставени на произвола на съдбата. Семейството беше извадено от водолаз и доброволец с лодка. Пожарникари и полицаи са били безпомощни часове наред, защото нямали оборудване.

Тогава Милен Ангелов звъни на телефон 112, за да поиска въздушна помощ, тъй като тя ще пристигне най-бързо. Оттам му обяснили, че могат единствено да се обадят на пожарна безопасност. В жалба до прокуратурата Милен посочва конкретни текстове от Наказателния кодекс и от правилника за реакция на единния европейски номер за спешни повиквания, които не са спазени.

Милен Ангелов e един от доброволците при наводненията край село Дебелец. Опитът си придобива на студентска бригада в САЩ през 2007 година. Там изкарва курс за спасители, става доброволец на американския червен кръст, а после започва стаж в полицията на Вашингтон. Участвал е в десетки спецоперации по спасяване на хора.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.