Внасят в НС питане за парите от японския заем за пристанище Варна

Социалистите във Варна продължават да отстояват исканията си за избори за нов общински съвет, а не само за кмет. Това съобщи председателят на ГС на БСП Борислав Гуцанов. Той беше категоричен, че докато няма избран кмет и легитимен председател на Общинския съвет, не трябва да се вземат прибързани решения, тъй като те могат да навредят на града. И добави, че един от най-важните проекти за Варна е преместването на пристанището, което е залегнало и в програмата на БСП.

„Ще внеса искане до парламента и министър на транспорта, за да стане ясно къде са парите от японския заем, дадени специално за този проект. Надявам се, че всички варненски депутати, независимо от партийната си принадлежност, ще застанем зад този проект и зад бързото стартиране на изграждане на дълбоководния терминал и новия контейнерен терминал“, съобщи Борислав Гуцанов, цитиран от пресцентъра на „Позитано” 20. Гуцанов допълни, че ще инициира среща на народните представители избрани от Варна, за да обсъдят приоритетите на града и да набележат план за тяхното изпълнение.

Градската организация на БСП във Варна потвърди подкрепата си за кандидатурата на в.р.и.д. кмет Христо Бозов за предстоящите кметски избори на 30 юни. Според Борислав Гуцанов много бързо трябва да бъде променен начинът на работа в общината и доц. Христо Бозов реално вече е показал решителност да свърши това. По думите на Гуцанов новият кмет на Варна трябва да е обединяваща фигура, която да бъде подкрепена от широк кръг политически партии, граждански и неправителствени организации, какъвто е доц. Бозов.

„Сред основните неща, които ме стимулираха да се кандидатирам, е подкрепата на гражданското общество най-вече по отношение на промени по посока прозрачност и контрол върху дейността на администрацията”, обясни Христо Бозов. Той добави, че екипът му е показал, че има воля за промяна и даде за пример спирането на строежите в Морската градина – проблем, който години наред стои на дневен ред пред управлението на Варна.

„В града трябва да се случат нови неща, хората да усетят, че живеят в европейски развит града. По тези въпроси срещнахме пълно разбиране и покриване на целите с Българската социалистическа партия и ще работим заедно“, каза още Бозов.

          

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.