ВМРО ще остане в коалиция с ББЦ и за парламентарния вот

Категорично продължаваме да работим като коалицията, която сме в момента – „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Ще търсим добро представяне и на парламентарни избори, за да осъществим политиките, към които се сремим. Това каза пред БНТ зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който бе избран за евродепутат от коалицията, заедно заедно с водача на евролистата Николай Бареков.

Джамбазки бе категоричен, че партиите в коалицията са равнопоставени в разговорите и взимат решенията си заедно.

Джамбазки изтъкна, че изборите ясно са показали, че няма да има партия, която да може да управлява самостоятелно и коментира, че е крайно време всички политически сили да започнат да говорят нормално помежду си. Политикът даде пример с Германия, където пред заплахата от разпад в обществото десните и левите са си подали ръка.

“Трябва да се говори за изход от тази ситуация. Не можеш да затваряш врати, а трябва да се сложат на масата най-важните неща – здравеопазване, образование, доходи”, заяви Джамбазки. Той допълни, че единствената партия, с която не биха говорили е ДПС.

Зам.-председателят на ВМРО категорично отхвърли обвиненията, че коалицията е купувалa ромски гласове. Попитан към кое политическо семейство ще се присъедини в Европарламента коалицията, той посочи, че най-близка като идеи и политическа платформа е групата на консерваторите и реформаторите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.