Вместо на пленум, активисти на БСП се събраха в къщата на Благоев

Днес трябваше да се проведе заседание на Националния съвет на БСП, но вчера членовете на пленума (както са свикнали да наричат този формат) са получили SMS-и, че сбирката на “Позитано” 20 се отлага за неопределено време. Така вместо разговор на светло за бъдещето на партията и проблемите около лидерския пост и евродепутатството на Станишев се стигна до ситуация на мълви и предположения. Която някои побързаха да опишат с изречението “Станишев бетонира поста си”, а други огласиха дежурните слухове за ново ръководство.

Вън от слуховете обаче е събирането на видни и редови социалисти в софийската къща на основателя на БСП – Димитър Благоев-Дядото.

Шестима народни представители, трима кметове, двама областни председатели са присъствали на срещата в къщата на Дядото, съобщи “Фокус”, като се позова на информация от организаторите. Лаконичната информация гласи, че на срещата са обсъждани възможностите за свикване на извънреден конгрес на БСП и бъдещето на лидерското място в партията.

Информацията на БЛИЦ за тази среща е със заглавие: “Овчаров събра превратаджиите за тайно съглашателство в къщата на Димитър Благоев”. Медията информира, че на практика срещатата е претърпяла провал, тъй като от поканените близо 100 души са се отзовали едва 18. Сред тях освен Овчаров и депутатът-бунтар Страхил Ангелов са били още депутатът Жельо Бойчев, както и колегата му от парламентарната група на левицата Кирил Добрев. “Фокус” обаче твърди, че участниците в срещата са били над 50.

На снимки от преди началото на сбирката могат да се видят още социологът Юрий Асланов, Теофан Германов, Васил Бояджиев, Петър Апостолов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.