Вложители в КТБ се заканват да продължат с радикални действия

Ще продължим с радикалните действия срещу фалирането на КТБ. Искаме си парите. Това обявиха пред bTV вложителите Божидар Томалевски и Пепи Маринова. Двамата бяха сред протестиращите пред и в КТБ във вторник, когато охранители на банката заключиха за около 2 часа клиенти в офиса на площад “Гарибалди” в София.

“Държаха ни вътре, имаше охранители, казаха ни, че вчера квесторите не са дошли на работа. Всичко в трезора се случва по сценарий. Има хора, които искат фалит на КТБ, но това ще повлече и следващи банки и ще дестабилизира цялата финансова система, посочи Маринова.

„В крайна сметка не се видяхме с квесторите”, подчерта вложителката. Тя увери, че недоволните няма да се откажат и допълни, че случващото се е атака срещу КТБ. „ Всичко в трезора се случва по сценарий. Има хора, които искат фалит на КТБ, но това ще повлече и следващи банки и ще дестабилизира цялата финансова система”, посочи Маринова.

Богдан Томалевски бе категоричен, че в правата на вложителите в КТБ се потъпкват, а решаването на проблема се бави недопустимо много. Според Томалевски банката се води към фалит и това се потвърждава от започналата продажба на цесии на цена 50% от действителния дълг.

Цената на аферата с изкуствения фалит на КТБ ще бъде не по-малко от 10 млрд. лв., коментира в отделен разговор финансистът Кольо Парамов. Според него е нормално вложителите в КТБ да реагират остро срещу забавеното изплащане на гарантираната част от депозитите, както и срещу започналата продажба на цесии.

Парамов смята, че банката се води към изкуствен фалит, който ще разклати цялата банкова система. По думите му е абсурдно Йордан Цонев и Делян Пеевски да се занимават и да пишат закон за КТБ. „Все едно Хитлер да започне да пише закон за спасяване на евреите по света”, коментира бившият главен ревизор на БНБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.