Вложител в КТБ: Искров имаше информация и изтегли парите си от КТБ

Докладът на Alix Partners за КТБ не бил най-секретното нещо на света, ще го публикуват в интернет

Юристът Даниел Божилов, един от участниците във Фейсбук-групата на вложители в КТБ, обвини по БНР управителя на БНБ Иван Искров, че на базата на вътрешна информация е изтеглил своевременно спестяванията си от КТБ, докато положението на обикновените хора с блокирани сметки продъжава да се влошава, а има и блокирани пари по дарителски сметки, средствата в които са събирани за спешно лечение в чужбина.

Даниел Божилов прогнозира, че предстои ескалиране на протестите на хора с блокирани в КТБ средства и засилване на натиска върху държавните институции за решаване на казуса. По думите на юриста, очаква се и намесата на европейски съдилища.

Дори се обсъжда възможността да се поиска спешна помощ от съда в Люксембург, така че да е заявен един иск, който да се разгледа в много кратък срок от време за нарушване на общностното законодателство, каза Даниел Божилов. Според него има идея самият протест, който се прави, да ескалира в определена степен в рамките на закона, защото очевидно от ръководството на БНБ, като отговорен орган, въобще “не им пука нито за акционерите, нито за вложителите”.

Вложители на КТБ излизат на протест в Пловдив. Те ще изразят недоволството си от затварянето на КТБ утре от 17,30 часа пред сградата на БНБ на улица “Райко Даскалов” 51, съобщи Дарик. По същото време протести ще има и в София, Варна и Бургас, организирани във Фейсбук.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.