Властите в Судан арестуваха отново християнката Мариам Ибрахим

 

Суданска християнка беше арестувана отново на летището в Хартум часове след освобождаването ѝ, докато се готвела да напусне страната, предаде агенция Ройтерс. Мериам Яхия Ибрахим беше осъдена на смърт миналия месец, защото отхвърлила исляма, за да приеме християнството.

Вчера тя беше освободена след като съдът анулира присъдата ѝ под международен натиск, който правителството определи като “безпрецедентен”, пише vesti.bg. Задържани са и съпругът и двете ѝ деца, едното от които е новородено, според източник от силите за сигурност, на когото се позовава Ройтерс.

 

Причината за задържането не е посочена. Франс прес съобщава само за задържането на Мериам и съпруга ѝ Даниел, американски гражданин, като не разполага с информация за съдбата на децата им.

 

Един от адвокатите на Мериам заяви пред “Дейли Мейл”, че “Мериам Ибрахим и съпругът ѝ Даниел Уани бяха арестувани на летището от силите за национална сигурност. Семейството се опитваше да напусне Судан, за да бъде в безопасност.  Децата бяха с тях. Децата са с Мериам и сега и те са арестувани. Нямаме никаква информация пред какви обвинения са изправени. Но силите за национална сигурност не трябва да ги водят в съда. Това не е криминален въпрос, а въпрос на националната сигурност”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.