Владимир Уручев: Станахме Балканско чудо за правене на избори

„Последните дни в България се превръщат в някакво Балканско чудо за правене на избори. По-силни, по-нагли опити да се въздейства върху хората да не гласуват свободно, а да гласуват за конкретна партия, в моите спомени няма. Хората са заплашвани с всички възможни средства по най-бруталния начин. Прилича ми на отношение на феодален владетел, спрямо чието владение някой е пристъпил да отнеме част. Смазват хората навсякъде”. Това заяви кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Владимир Уручев, който днес се среща с жители на град Смолян.
По думите на Уручев с купуването на гласове може да се въздейства сериозно на българската политика. „ Има категория хора, които гласуват принудително, друга голяма категория – които не ходят да гласуват. И трета категория – които гласуват по убеждения и не са обхванати в схемите“, посочи Уручев, според когото най-трудно преодолимият проблем е негласуването.
„Като демонстрират отвращение към политиката или безразличие, те индиректно подкрепят цялата отвратителна система на купуване на гласове и принудителен вот. Ето, затова в България има задкулисие“, допълни Уручев. Той припомни, че докато ГЕРБ беше в управлението, положи огромни усилия да възстанови доверието към България. „Това ни коства поне година и половина упорит труд. Министрите на ГЕРБ проправиха път до Брюксел, а сегашните ходят само на заседания или когато комисар ги покани да дадат обяснения.
Лошият имидж на България ще означава, че първо ще бъдем контролирани до дупка. А това ще рефлектира в забавяне на всички програми и в ясен израз на недоверие към министрите и управляващите органи по европейските програми”, заяви кандидатът за евродепутат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.