Владимир Путин: 9 май остава най-големият празник за Русия

Шейсет и девет години след края на Великата Отечествена война Денят на победата остава най-големият празник за Русия – ден на националния триумф, на народната гордост, ден на скръб и вечна памет. Това заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин в речта си армейските части, участващи в Парада на победата на Червения площад в Москва, и събралото се множество. Путин изтъкна, че това е празник, на който тържествува всепобеждаващата сила на патриотизма, на който всички усещаме с особена острота какво значи да си верен на родината и колко е важно да знаеш да браниш нейните интереси. Президентът увери, че народът на Русия винаги ще се прекланя пред подвига на ветераните, защитили своята родина по време на Великата Отечествена война и възстановили страната след това.
“Желязната воля на съветския народ, неговото безстрашие и твърдост спасиха Европа от робство”, подчерта Владимир Путин.
Президентът на Руската федерация бе на централната трибуна на Червения площад. Той изгледа впечатляващия парад на хора и техника заедно с премиера Дмитрий Медведев, ветерани от Великата отечествена война, представители на обществени организации и много чуждестранни гости.
Парадът по случай 69-ата годишнина от победата над нацистка Германия започна с изпълнение на легендарната песен от годините на войната “Вставай страна огромная”. В него участваха около 11 хиляди представители на елитни части от различните родове войски, както и бронетанкова, ракетна и авиационна техника.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.